S klikom na »Sprejmi vse« se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi za izboljšanje navigacije po spletnem mestu, analizo uporabe spletnega mesta in pomoč pri trženju. Za več informacij si oglejte naš pravilnik o zasebnosti.
Splošni pogoji poslovanja spletne prodaje www.vino-kelenc.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in na podlagi priporočil GZS ter mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje.

Splošni pogoji poslovanja urejajo način delovanja spletne prodaje www.vino-kelenc.com, ki jo upravlja VINSKA KLET KELENC, DARKO KELENC, LENDAVSKE GORICE 29, 9220 LENDAVA (v nadaljevanju ''ponudnik''), pravice in obveznosti ponudnika in obiskovalcev spletne strani www.vino-kelenc.com ter uporabnikov, ki izvršijo nakup (v nadaljevanju ''kupec'').
Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom splošnih pogojev poslovanja ob zaključku nakupa na spletni strani www.vino-kelenc.com, ter se z njimi strinja.

PODATKI O PONUDNIKU
VINSKA KLET KELENC, DARKO KELENC, LENDAVSKE GORICE 29, 9220 LENDAVA
Davčna številka: SI98121855
DDV zavezanec: DA
Št. vpisa v RPGV: 21393
IBAN: SI56 0440 3025 6556 543 (Nova KBM)

DOSTOPNOST INFORMACIJ
Ponudnik se zavezuje, da bodo kupcu dostopne naslednje informacije:
- identiteta podjetja (ime in sedež ponudnika),
- kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s ponudnikom,
- bistvene značilnosti blaga,
- pogoji dostave artiklov (stroški, način in rok dostave),
- jasno in nedvoumno označene cene ter razvidno prikazane, ali že vsebujejo davke in stroške dostave,
- možni načini plačila,
- časovna veljavnosti ponudbe.

NAROČILA, POTRDITEV NAROČIL
Ko ponudnik prejme naročilo poslano s strani kupca, mu nemudoma potrdi prejem naročila. Ta potrditev ne zagotavlja, da je blago na zalogi in da se je pričela odprema blaga, ampak le obvestilo kupcu, da je ponudnik prejel naročilo in da je stekel postopek preveritve dobavljivosti blaga. Po preverbi o dobavljivosti ponudnik izdobavi blago. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik pošlje potrditev naročila.

CENE
Vse cene na spletni strani so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV).
Znižana cena je znižana redna cena, ki velja za določen ali nedoločen čas.
Vse cene navedene na www.vino-kelenc.com so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov pošiljanja. Cena izpisana ob koncu posameznega naročila je sestavljena iz stroška nakupa blaga, stroškov pošiljanja in morebitnih stroškov plačila. Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja cen brez predhodnega obvestila. Veljavna je tista cena, ki je objavljena v trenutku oddaje naročila.

Vse cene veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov prek spletne trgovine. Zaradi narave poslovanja se ponudnik prizadeva podatke o izdelkih spreminjati in ažurirati hitro in pogosto. Kljub prizadevanju pri zagotavljanju ažurnih in točnih podatkov v spletni strani www.vino-kelenc.com se lahko zgodi, da je podatek v opisu napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se podatek spremeni med samo obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil dostop do nakupa oziroma mu ponudil najboljšo možno rešitev. Slike izdelkov so simbolične in nujno ne odražajo v celoti dejanskega stanja izdelka.

NAČIN PLAČILA, DOSTAVA IN STROŠKI DOSTAVE
Plačilo blaga v spletni trgovini www.vino-kelenc.com je mogoče z naslednjimi načini:
- Plačilo po predračunu - kupec prejme predračun na naveden elektronski naslov. Po prejetju plačila odpremimo pošiljko.
- Plačilo preko sistema varnega plačevanja PayPal.
- Plačilo preko kreditnih kartic Visa, Mastercard.

Dostavo naročenega blaga opravljamo z lastno logistično službo ali s pogodbenim partnerjem Pošta Slovenije, GLS ali DPD.
Naročeno blago lahko prevzamete tudi osebno na sedežu podjetja (LENDAVSKE GORICE 29, 9220 LENDAVA) ali v Kavarni Art (Trg Gyögya Zale 1, 9220 Lendava).
Za dostavo blaga na območju Slovenije je strošek dostave 4,00€.
Za naročila nad skupno vrednostjo 50,00€ – vključno z DDV je dostava brezplačna. Za dostave izven Slovenije zaračunamo prevoz po uradnem ceniku našega pogodbenega partnerja za tujino (Pošta Slovenije, GLS ali DPD). Rok dostave naročenega blaga je načeloma 2-3 delovne dni. V kolikor blaga ni na zalogi, ponudnik o tem obvesti kupca in se s kupcem dogovori o dobavnem roku oziroma o drugem artiklu. V primerih, ko ponudnik pravočasno odpremi naročene izdelke, ponudnik ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca. Za izgubo ali poškodbo pošiljke odgovarja dostavna služba. Ponudnik v primeru poškodbe ali izgube pošiljke pošlje novo, takoj po obvestilu.

ODSTOP OD NAKUPA, VRAČILO KUPNINE
V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima kupec pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči, da odstopa od naročila. Kupec lahko blago vrne na podlagi obvestila o odstopu na elektronski naslov.
Blago je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Vse pošiljke so zavarovane in Vam v primeru poškodovanja pošiljke, le to zamenjamo z novo ali vrnemo vaš denar. Vrnjeno blago mora kupec vrniti nepoškodovano, originalno zapakirano in v nespremenjeni količini podjetju VINSKA KLET KELENC, DARKO KELENC, LENDAVSKE GORICE 29, 9220 LENDAVA. Stroške vračila blaga plača kupec. V kolikor odstopate od naročila, vam po prejemu blaga in pregledu, da je blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini, vrnemo vsa izvršena plačila. Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni po prejemu vrnjenega blaga. Kupec naj ob vračilu blaga priloži račun za blago, osebne podatke ter transakcijski račun, kamor se bo kupnina vrnila.

ZAVRNITEV NAROČILA

PONUDNIK si pridružuje pravico, da lahko zavrne naročilo, za katerega ugotovi, da ja pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga ne more izvesti, zavrne.

REKLAMACIJE
Prizadevamo si za zadovoljstvo naših kupcev, zato vam v primeru, da ste prejeli blago, ki ne ustreza vašim željam ali potrebam, nadomestimo z drugim ali vam na vašo željo vrnemo denar. Nepoškodovano, neuporabljeno in blago v originalni embalaži nam lahko vrnete v roku 14 dni od nakupa na naslov: VINSKA KLET KELENC, DARKO KELNC, LENDAVSKE GORICE 29, 9220 LENDAVA in vrnili vam bomo kupnino. Stroške vračila blaga ne krije ponudnik.

Možnost vračila ne velja v primeru, da je bilo blago uporabljeno. V primeru, da je paket, v katerem je kupec prejel naročeno blago fizično poškodovan, v njem manjka del naročila ali kaže znake odprtja, mora kupec sporočiti reklamacijo pri kurirski družbi od katere je prejel pošiljko in nam v vednost. Skupaj z našim pogodbenim partnerjem bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

VARNOST SPLETNE TRGOVINE
Ponudnik zagotavlja ustrezna tehnološka sredstva in varnostno-zaščitne sisteme, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo ali zlorabo podatkov.

POSREDOVANJE OSEBNIH PODATKOV
Ob nakupu na spletni strani www.vino-kelenc.com,  obiskovalec posreduje svoje podatke potrebne za nakup. S tem uporabnik pridobi pravico do nakupa in se hkrati strinja z vsebino pogojev poslovanja.

VAROVANJE PODATKOV
Ponudnik VINSKA KLET KELENC, DARKO KELENC, LENDAVSKE GORICE 29, 9220 LENDAVA se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov. Vsi podatki, pridobljeni prek spletne strani www.vino-kelenc.com, bodo uporabljeni izključno za potrebe izvedbe naročila in dostave ter pošiljanje ponudb, informativnih gradiv, računov in ostale dokumentacije. Uporabnikovi podatki ne bodo posredovani tretji osebi.
Vaše podatke potrebujemo za nemoten proces izvedbe naročila in morebitnih obvestilih o naročilu. Za izvedbo nakupa na spletni strani www.vino-kelenc.com potrebujemo naslednje podatke:

- ime,
- priimek,
- telefon,
- email naslov,
- naslov,
- kraj,
- poštna številka.

Sistem spletne prodaje lahko samodejno zbira še nekatere druge podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika. Kot npr. naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi spletnih strani, ki ste jih obiskali v naši spletni trgovini. Ponudnik te informacije uporablja izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletne prodaje, ter za optimizacijo. Uporabnik se z uporabo spletne prodaje s tem strinja.

Na strežniku www.vino-kelenc.com so shranjeni podatki, ki jih je kupec oddal ob nakupu ter datum, ura in IP naslov oddaje naročila ter strinjanja s splošnimi pogoji.

PRITOŽBE IN SPORI
Ponudnik si prizadeva vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in reševanja morebitnih sporov. Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo s področja varstva potrošnikov.
Uporabnik (kupec) lahko pritožbo odda na e-poštni naslov info@vino-kelenc.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče, kjer je podjetje VINSKA KLET KELENC, DARKO KELENC, LENDAVSKE GORICE 29, 9220 LENDAVA registrirano.

Podjetje VINSKA KLET KELENC, DARKO KELENC, LENDAVSKE GORICE 29, 9220 LENDAVA ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, skladno z zakonom, ki ureja izvensodno reševanje potrošniških sporov.

Spletna trgovina si pridružuje pravico do sprememb splošnih pogojev kadarkoli oz. brez predhodnega obvestila.
Zadnja sprememba: 21.10.2021.
Želimo vam prijetne in ugodne nakupe v naši spletni vinoteki.

POMEMBNO OPOZORILO
Izdajanje in dostava se lahko izvede samo osebam, starejšim od 18 let. Zato mora biti kupec v času oddaje naročila polnoleten. V nasprotnem primeru ponudnik odstopa od pogodbe. Kupec/uporabnik s strinjanjem s splošnimi pogoji potrjuje, da je starejši od 18 let.

Minister za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.